National Gun Forum banner

Za każdym źdźbłem trawy

2 reading
244 views 5 replies 5 participants last post by  Moark Willy  
#1 ·
Znalezione na LinkedIn, co za niespodzianka:

Opublikowane przez Bobby P. Davis

Oto ciekawy fakt

Po tym, jak Japończycy zdziesiątkowali naszą flotę w Pearl Harbor 7 grudnia 1941 roku, mogli wysłać swoje statki transportowe i lotniskowce prosto do Kalifornii, aby dokończyć to, co zaczęli. Prognoza naszego Szefa Sztabu była taka, że nie będziemy w stanie powstrzymać masowej inwazji, dopóki nie dotrze ona do rzeki Mississippi. Pamiętaj, mieliśmy 2-milionową armię i okręty wojenne w innych lokalizacjach, więc dlaczego nie dokonali inwazji?

Po wojnie pozostałych japońskich generałów i admirałów zapytano o tę kwestię. Ich odpowiedź... wiedzieli, że prawie każdy dom miał broń, a Amerykanie wiedzieli, jak jej używać.

1. Największa armia świata... amerykańskich myśliwych! Nigdy o tym nie myślałem....

2. Bloger zsumował sprzedaż licencji na polowania w zaledwie kilku stanach i doszedł do uderzającego wniosku:

3. W tym sezonie w stanie Wisconsin było ponad 600 000 myśliwych.

4. Pozwólcie, że powtórzę tę liczbę.

5. W ciągu ostatnich kilku miesięcy myśliwi z Wisconsin stali się ósmą co do wielkości armią na świecie.

6. Więcej ludzi pod bronią niż w Iranie.

7. Więcej niż we Francji i Niemczech razem wziętych.

8. Ci ludzie zostali rozmieszczeni w lasach jednego amerykańskiego stanu, aby polować z bronią palną, i nikt nie zginął.

9. Ta liczba blednie w porównaniu z 750 000, którzy polowali w lasach Pensylwanii i 700 000 myśliwych z Michigan,

10. którzy wszyscy wrócili już do domu.

11. Dodaj ćwierć miliona myśliwych z Wirginii Zachodniej, a dosłownie potwierdzi to fakt, że

12. Sami myśliwi z tych czterech stanów stanowiliby największą armię na świecie. Liczba myśliwych w stanie Teksas sama w sobie byłaby największą armią stałą na świecie.

13. Sedno?

14. Ameryka
15. Polowanie -- to nie tylko sposób na zapełnienie zamrażarki. To kwestia bezpieczeństwa narodowego.

16. Dlatego wszyscy wrogowie, zagraniczni i krajowi, chcą, abyśmy byli rozbrojeni.

17. Coś do przemyślenia, gdy następnym razem będziemy rozważać kontrolę broni!

Image

#4 ·
Cóż, zawsze jest
"2. Dobrze zorganizowana Milicja, będąc niezbędną dla bezpieczeństwa wolnego Państwa; prawo ludu do posiadania i noszenia broni nie będzie naruszane."

OH, czy też wspomniałem

"2. Dobrze zorganizowana Milicja, będąc niezbędną dla bezpieczeństwa wolnego Państwa; prawo ludu do posiadania i noszenia broni nie będzie naruszane."

#5 ·
Część, która przykuła moją uwagę i sprawiła, że chciałem to opublikować, to:

16. Dlatego wszyscy wrogowie, zagraniczni i krajowi, chcą nas widzieć rozbrojonych.
Mamy władzę i nigdy nie powinniśmy jej oddawać.

--Wag--